Filmer

Total Recall
Denne ble nevnt i første ex.phil-seminar, og konkluderte dermed at å se den var så godt som skolearbeid. Kul film, er denne de fleste Schwarzenegger-parodiene jeg har sett er hentet fra. Historien er basert på en av Phillip K. Dick, i likhet med Blade Runner, Minority Report og A Scanner Darkly. Har ingenting negativt å si om denne filmen, du får akkurat det du ber om.

Scary Movie 3
Denne gikk på TV, det var egentlig hovedgrunnen til at vi så den. Jeg husker at jeg likte de to første Scary Movie-filmene, men denne var ikke allverden. Den er sikkert bedre enn de fleste nye parodifilmene, og det var flere ganger jeg lo – men det var også veldig mye dårlig.

Hot Shots 2
Dette er hvordan man skal gjøre parodier. Litt mange barnslige vitser, men også en del veldig gode. Jeg har en del nostalgi for denne (hadde VHS-opptak av den som jeg så en del), men den er enda vel verdt å se for de som liker slike filmer.

Ubreakable
Sjef superheltfilm av M. Night Shyamalan. Bruce Willis og Samuel L. Jackson er fantastiske i den. Eneste som er kjipt er at det ikke er en oppfølger.

Star Trek 4-7
Så en del Star Trek mens jeg ventet på de andre skulle flytte inn i leiligheten. Helt greie filmer, alle bedre enn 3ern. Sjef å se Piccard og Kirk sammen i film 7. Og i 5ern så kan en se Captain Kirk klatre i et fjell  – hvorfor klatrer han i et fjell?

Inglourious Basterds
Endelig fikk jeg se Tarantino på kino! Reklamene til denne filmen får den til å virke som en hardbarket actionfilm, men det er den ikke(!) Hadde jeg hatt andre forventninger til den så hadde jeg nok likt den mye bedre (og regner med at jeg vil like den bedre neste gang jeg ser den). Volden i denne filmen er mer brutal enn vanlig Tarantino, og han har noen ganske alvorlige scener i den, blandet med mye useriøst. Skulle ønsket at han hadde laget enten en seriøs film, eller en useriøs, for selv om blandingen funker, så tror jeg ikke den funker like bra. Men se den, for all del, bare ikke forvent action, for dette er en film hvor det stort sett prates.

À bout de souffle (Breathless)
Var på Cinemateket i Bergen og så denne på kino. Kult å se en film fra 1959 på kino, nå. Det er Jean-Luc Godard, som jeg om og om igjen velger å se, selv om jeg kjeder meg gjennom samtlige av de jeg har sett. Denne var nok den beste (eller kanskje det bare er fordi jeg så den på kino), og hadde karakterer, situasjoner, dialog og ideer som jeg likte. Synd at den var kjedelig 🙁