Filmer av Coen-brødrene

Har ikke sett noen filmer siden sist, men i løpet av sommeren så så jeg en haug filmer av Coen-brødrene så jeg ville spare til sin egen post. Den kom aldri, for jeg fikk aldri sett alle filmene. Jeg merker nå at jeg husker veldig lite om de jeg så, men her er de!

Blood Simple
Deres første film! Og bra til å være det! Thriller-sak som egentlig ikke blir veldig spennende, men den er artig. Merker ikke at det er noens første film, da den er på nivå med de fleste andre filmer. Er snakk om at det skal komme en asiatisk remake av denne, faktisk.

Barton Fink
Denne likte jeg veldig godt! Mesteparten av filmen er satt på et hotelrom, og handler om en kar som skal skrive en film, omtrent da Hollywood var på ferde til å ta av. Handler mye om hovedpersonens forhold til naboen. Og rommet. Bra film!

The Hudsucker Proxy
Denne var middels, kanskje litt under det. Er en fiksjonell historie om han som oppfant rockeringen. Den har noen kule øyeblikk, men også en del som en går lei av. Jeg ble ganske skuffet.

The Man Who Wasn’t There
Denne er rå! Sort-hvit med Billy Bob Thornton, Scarlett Johansen og han i Sopranos. Filmen handler om…et mord. Egentlig, i hvert fall. Billy Bob Thornton sin karakter er sjef, og er egentlig han som drar med seg hele filmen.

Intolerable Cruelty
Romantisk komedie med George Clooney og Zeta Jones 8) Men den var bra!

The Ladykillers
Litt skuffende, men fremdeles bedre enn Hudsucker Proxy. Tom Hanks og noen andre skal rane en casino, men ting går ikke som de skal! Dette er en remake, jeg har ikke sett originalen :I

Merk at jeg ikke så noen av deres beste filmer (siden jeg har sett alle dem før): Fargo, Big Lebowski, No Country for Old Men, Oh Brother where art thou, Burn after Reading.

Filmer jeg ikke har sett:
Crimewave, Raisin Arizona, non kortfilmer

This entry was posted in Film and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Filmer av Coen-brødrene

  1. lena aurora says:

    neei, du har sett mange filmer da. jeg har sett the ladykillers! den er ganske fornøyelig.

  2. Adada says:

    Ikke se Raisin Arizona. Den er ikke verdt tiden. Og Millers Crossing er ikke på listen din. Den er god!

  3. Rudi says:

    Oi, den glemte jeg! Ja, den er jo også strålende 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *