Filmer (men ingen bøker)

 

Snøhulemannen
Norsk dokumentar, har vore ein del om den media. Veldig kul fyr. Raskt å tru at han er ein fjern tulling, men han er faktisk ein ganske tilstedeværende tulling. Han er knusende klar over sin egen situasjon, og klarar å reflektere over den. Anbefaler dokumentaren til dei som syns den høyres bra ut.

Lucky Luke
Sjå traileren. Denne filmen er dødskul visuelt, karakterane er kanon, og til og medlucky luke “den snakkende hesten” har dei klart å gjere morsom. Men! Plottet/historien var ganske kjip. Anbefaler den til alle fans av Lucky Luke, og håper at det kjem ein oppfølger der dei har litt bedre plot.

Apocalypse Now! Redux
Har endelig fått sett denne. På høg tid. Det er ein krigsfilm men handler like me om soldatens sinn som den handler om den faktiske vietnamkrigen. Har mange herlige, legendariske augeblikk.

Hearts of Darkness
Dokumentar om produksjonen av Apocalypse Now!, og denne er omtrent så legendarisk som ein making-of kan bli (samtidig som den er sann). Eit voldsomt filmprosjekt, det er få av dei i dag.

Das leben der andern
Tysk film som har fått ein god del internasjonal merksemd. Den er eit par år gammel. Handler om STASI i Øst-Berlin under den kalde krigen. Veldig bra film. Synd at den ikkje er basert på ein sann historie.

Robin Hood Men in Tights
Æsj. Eg likte denne veldig godt før. Enten har den forandra seg eller så har eg :I

Welcome to the Jungle / The Rundown
Konge actionkomedie med Dwayne “The Rock” Johnson, Sean William Scott (mest kjent som Stiffler i American Pie) og Christopher Walken. Sjølvsagt har den nokon teite vitsar, men den har også mange morsomme scenar. Handler om ein som er leid inn for å finne ein annen kar. Og om ein skattejakt i jungelen. Og om ein uetisk gruvedrift.

LA Confidential
Fantastisk film! Moderne  noir! Handler om politimenn som gjere politiarbeite på 50-tallet og prøver å løyse fleire saker som visar seg å vere knytta sammen. Kevin Spacey, Russel Crowe og Guy Pearce spiller tre steinråe politimenn som er ganske forskjellige frå kvarandre. Og filmen er bra. Sjå denne! Den er bra.

Harry Brown
Michael Cain er ein gammel mann, også i denne filmen. Han er irritert over ungdommen som er dirttsekkar og blir ein vigilante. Mange scenar i denne filmen var vanskelige å sjå. Groteskt shit. Sprøytespissar og ekle narkomane, osv. Litt usikker å kva moralen i denne filmen var, anna enn “politiet gjør ikkje ein god nok jobb". Men det er vel viktig nok det?

6 comments

  1. Litt feil å snakke om “moralen” i Harry Brown, i og med at filmen er en mastrubasjons-fantasi for folk som har veldig lyst til å myrde noen fra “underklassen”, men ikke helt tør.

    Ikke en kritkk rettet mot deg, åpenbart.

  2. Hah, jeg husket “Men in Tights” som en av verdens morsomste filmer etter at jeg så den da jeg var elleve.

    Jeg så den igjen for et par år siden. Nå vil jeg heller få øynene brent ut med glovarm tang enn å måtte se den igjen.

  3. hahah! “Robin Hood Men in Tights”.

    Og så ironisk at den ´morsomste´ tittelen av alle 9, fikk verst omtale. skulle nesten ikke trodd..

    høres faktisk ut som “hot shots (2)”-type film. dn er faktisk litt morsom…dum-morsom. hakke sett “men in tights”

  4. Christoffer: Tja! Eg er ikkje for vigilantegreia (derfor eg er usikker på moralen), men Brown er vel strengt tatt i samme klasse som dei andre. Og klassen har jo lite å gjere med det, er jo meir “kriminelle drittsekker” enn det er underklasse.

    Anne og Maria: Ja, eg pleide å like filmen godt sjølv og. Den hadde endå eit par greie vitsar, men var mye som ikkje falt i smak.
    The Rundown og Lucky Luke er begge morsomme filmar, og eg likte dei! 🙂 (Og Hot Shots-filmane er bra!)

  5. Sett filmen kontekst. Det er en velkjent sak at storbritania har et problem med ungdomskriminalitet (les opp om såkaldte “chavs” og “yobs”) i større eller mindre grad, avhengig av hvem du spør.

    Målgruppen for filmen, stort sett leser av the Daily Mail, er de som helt enig med at problemet er ute av kontroll, og løsningen er å plaffe dem ned. Ergo er de kriminelle drittsekker, så kan Brown ta livet av dem med god samvittighet.

    “Finally a film that really matters…Brilliant” -The Daily Mail.

Comments are closed.