Ymse fra nederst i Afriken

Jeg stoler ikke paa hukommelsen min, saa jeg proever aa skrive dagbok underveis mens jeg reiser. Bilder hjelper godt paa aa forfriske minnene, men med dem faar jeg ikke med meg hva jeg tenker mens jeg er her aa reiser. Og jeg er ikke saerlig flink til aa ta bilder (baade i den forstand at jeg ikke er en god fotograf og at jeg ofte ikke kommer paa aa ta bilde). Jeg gikk gjennom dagboken her den ene dagen for aa finne noen punkt jeg kunne nevne fra reisen:

  • Jeg betalte 40 rand (ca. 25 kr) for et totimers surfekurs. Jeg laerte ikke aa surfe, jeg falt overende to timer i strekk, men det var gyselig goey. Kanskje proever jeg meg igjen en gang. Bonus: Foer vi gikk ut i vannet saa vi paa delfinene som hoppa ikke langt unna. Surfeinstruktoeren sa det var et bra tegn, da det neppe var haier i omraadet da.
  • Paa en skogtur i innlandet (sammen med en oesterriker og ei hippiejente fra Soer-Afrika) saa jeg plutselig en svart krabbe inni et hull i et tre. Jeg ropte at de andre maatte komme aa se. Da de kom saa sa de at det var bare en krabbe. Jeg tror jeg maa vaere litt lenger i Afrika foer jeg kan si “det er bare en krabbe” midt i skogen, mange mil fra kyst og hav.
  • Mountain biking er knallgoey! 
  • Jeg gikk en lenger tur (og red paa hest litt senere) i en barskog her. Dette er ikke naturlige skoger i Afrika, men de plantes for toemmeren. Det var litt rart, som aa vaere hjemme. Bare fuglene lagte andre lyder, og traerne var hoeyere.
  • Bussjaafoeren paa en strekning underveis stoppa for aa gi noe klaer og mat til et fattig landbrukssamfunn. Da det var skoleferie var alle barna der for aa vaere med aa ta imot. De begynte aa slaass og herje, og det var ganske faelt aa se paa. Den livlige samtalen som var paa bussen frem til dette stoppa helt, og tok seg ikke opp igjen foer turen var over.
  • Jeg har kun 4 min. igjen paa internett, saa jeg faar ikke tid til aa skrive mer eller legge ved et bilde. Akk! Haaper alle har det bra der hjemme.
Published
Categorized as Reise