Ut av Norden (Oslo, Stockholm, Helsinki, 8.-17. januar)

Jeg er i Moskva. I morgen har jeg forhaapentligvis visum til Mongolia og togbillett. Men det er en viss risiko for at det tar lenger tid enn planlagt. Problemet mitt er ikke tid, men hvor dyrt det er her i Europa – og saerlig Moskva. Desto lenger jeg blir her, desto mindre vil jeg har raad til aa gjoere senere. Jaja.

En rask oppsummering av turen min frem til jeg kom til Russland (som da nok blir neste post):

  • 8. januar: Ankommer Oslo, sitter noen timer paa cafe med kompis fra folkehoegskolen (Hei Jonas!)
  • Tar en buss til Goteborg, hvor jeg sitter noen timer paa busstasjonen og venter paa neste buss. En svenske kommer bort til meg og ber om penger til bussbillett. Jeg sier at jeg ikke har cash paa meg, saa da begynner han aa beatboxe rett foran meg. Jeg har fremdeles ikke cash aa gi ham, men sier han er flink og haandhilser paa ham (Hei Valentin!).
  • 9. januar: Ankommer Stockholm. Tilbringer dagen med kompis fra Bergen (Hei Aksel!). Dette kan dere lese om paa hans blogg (http://minnside.blogg.no/1358890566_tur_til_stockholm_del.html), men kort oppsummert: Krigsarkivet, Wasa-skipet, Gamlestaden og en cafe hvor svenske visesangere var stemgjester paa (Hei Vreeswijk!). Tar nattferje til Helsinki. Er heldig og faar firemannsrom til megselv. Sover bedre enn jeg gjorde paa baade buss og tog.
  • 10.-17. januar: Er i Helsinki og proever aa faa til russisk visum. Foerste dag jeg gaar innom er det noe problem med ett av papirene, saa jeg maa komme tilbake etter helgen. Mitt invitasjonsbrev til Russland (som jeg kjoepte online) varer fra 15. januar, saa jeg spoer de pa ambassaden om de kan behandle soeknaden saa fort som mulig. Da maa jeg betale ekstra og skrive en ekstra soeknad til den russiske ambassadoeren. Jeg skriver at jeg er en ung student som vil se verden, og saerlig Russland og St. Petersburg og at jeg oensker aa gi Russland den tiden den fortjener (Hei Putin!) De gaar med paa aa behandle den paa 3 dager (heller enn 6-10).
  • 17. januar: Jeg forlater mine knallhyggelige verter (Hei Panu og Kieng!) og tar en minibusstaxi – omtrent som de som var i Afrika! – over grensen og til St. Petersburg.

Jeg har få bilder fra starten av turen på mobilen, men her er et par fra Finland. I tillegg så er det noen i bloggposten til Aksel jeg lenka til tidligere.

image

Angrybirds er overalt i Finland. De har det nesten på flagget.
image

En av hundene til de som verta meg i Finland.

Published
Categorized as Reise