Sommerfilmen 2009, nope

Til tross for laber entusiasme og dårlig motivasjon så fikk vi ikke laget noen film i sommer. Det stoppet litt opp, kan du si. Og været ble også dårlig, men det er ingen unnskyldning.

Alexander var supermotivert gjennom hele produksjonen, og hadde han vekket samme entusiasmen i oss andre så hadde det nok gått på skinner – men alle hadde sitt. Jeg stresser hodet av meg for leilighet i Bergen, Stian jobber, Odd pusser opp, osv. Men vi fikk i hvert fall et manus ut av det, og arbeidet litt med manuset.

Du kan laste ned det ferdige manuset her: Arbeidstittel- Skattejakt

Har ikke korrekturlest det, og er en del vage scener (“flashbackene”) som jeg tenkte vi kunne planlegge hvor mye vi kunne gjøre utav. Og dialog er ikke min sterkeste side (alle snakker likt meg, bare at noen banner litt). Hele historien bygger litt rundt hva vi ville gjøre, og ikke hva som lager en god historie. F.eks. båtsprenge-scenen ville vi ha, og dødsscener, og våpen, osv.

Alt er skrevet av meg, men slutten er forandret etter forslag fra resten av gjengen. Egentlig var det en annen som “tok av” på slutten. De hjalp også med andre større og mindre forslag (f.eks. at Vegard spiller DS i plassen for å lese en bok, og at han bruker gummibåten til å sitte i).

Så hva har vi lært til neste gang?

  • 8 hovedpersoner er en del for mange
  • Ikke ha med scener som en trenger mer-fancy-enn-vanlig-kamera for å filme
  • Begynn tidlig

Manusmøtene og locationscouting var gøy da, får håpe at vi kommer lenger neste sommer!