Filmer og bøker, 2010

Fra i år av så skal jeg lese en del mer, så jeg tar likegreit med dem også.

Nick and Norah’s Infinite Playlist
Jeg digger Michael Cera. Filmen handler om en kul fyr (Michael Cera er alltid en kul fyr) som går gjennom noe kjærlighetsgreier. Og jenta, Norah, som også gjør det. Fin film 🙂

Paper Heart
Michael Cera ruler. Dette er en mockumentar(y), altså en falsk dokumentar. Men den er litt ekte også. Det handler om ei som mener at hun ikke kan bli forelsket, så hun intervjuer mange folk om forelskelse osv. (sant) – men en god del av filmen er også viet til at hun etterhvert blir sammen med Michael Cera (ikke ekte, men han spiller seg selv). Verdt å få med seg om du liker temaet: Kjærlighet, eller skuespilleren: Michael Cera.

Enemy of the State
Will Smith spiller seg selv (nærmest) i actionfilm hvor regjeringen har overdreven teknologi og er onde.

Man on Fire
Fikk ikke med meg begynnelsen her, og det er lenge siden jeg så den sist. Veldig hulter-til-bulter (faguttrykk) filming og klipping, men kul historie. Denzel Washington som hevner seg.

Lord of War
Nicholas Cage passer aldri i noen av sine roller, men fordi han er NIcholas Cage så går det alltid greit. Lord of War er ikke noe unntak, men Cage i denne filmen er litt ulik seg selv. Liker hvordan store deler av filmen bare forteller historien til denne våpengiganten, så kommer resten av plottet i gang, det funket bra. Karakteren til Cage er også gjennomført, hvordan han rasjonaliserer det han gjør overfor andre (og seg selv).

Bøker:

Menn som hater kvinner, Jenta som lekte med ilden
Jeg skriver en samlet post om alle tre så snart jeg er ferdig med den siste.

Sult
Farmor likte dårlig at jeg fikk Knut Hamsun til jul, men nazist eller ei så elsker jeg hvordan han skriver. Boken handlet mer om ‘sult’ enn det jeg trodde, det er bare sultepisode etter sultepisode (med samme karen, klart) – og det er fascinerende (og underholdende) å lese om hvordan han bryter sammen.

2 comments

  1. Jeg vil, men har svært pensum først (eneste Hamsun i pensum er Markens Grøde, den har jeg lest før [den var bra den óg]) – men jeg skal lese mer Hamsun etterhvert!

Comments are closed.