Nynorsk

Som eg har tidlegare lagt for dagen så skal eg lera meg nynorsk, og av den grunn så har eg byrja å skriva nynorsk ved alle anledningar. Eg er ganske rusta – eller – eg har vel aldri vore noko god. På ungdomsskulen og vgs så sat eg alltid til siste time, eg brukte ordboka på kvart ord – men ëg fekk framleis berre 4 eller 5. Forresten så vil eg ikkje ta i bruk klammeform, for forelesaren sa at dei kanskje var på vei ut.

Eg byrja egentleg i går, men då skreiv eg ikkje eit ord – så i praksis blir det i dag.

Det verste er ikkje at å skriva nå tar lang tid, eller at eg må sjekka ordboka i eit sett – men følelsen av å prata med nokon anna. Eg føler meg falsk, det er merkeleg. Eg føler at eg må forsikra alle om at eg gjere det pga. skulen. Det er derfor eg skriv dette – planen var eigentleg å lata som ingenting, berre plutseleg vere nynorsk.

Og dykk må ikkje vera redd for å retta meg der eg skrive feil 😉

9 comments

  1. Ooh.. Og sånn PS forresten greie… Jeg kan ikke nynorsk for 5 flate øre, så jeg kan desverre ikke rette på deg. Men stå på! 😀

  2. Rudi, dette er moren din. Slutt med dette nynorsktullet med en eneste gang.
    Jeg og faren din er veldig skuffet over deg, og dersom du ikke skjerper deg og begynner å skrive korrekt bokmål er du ikke lenger vår sønn.

    -Mamma.

    PS: Du er adoptert. Kanskje. Enten du eller en av brødrene dine, vi husker ikke helt. Men nå vet du det i hvert fall.

  3. Kaller du moren din for Christoffer? Jeg vet helt ikke om jeg er komfortabel med det, ærlig talt syns jeg det er på kanten til å være litt creepy, sorry :/

Comments are closed.