Jeg har fått etsende syre i fjeset

For omtrent en måned siden fikk jeg etsende syre i fjeset. Det var konsentrert (96% tror jeg) svovelsyre, og jeg kjente med en gang når den traff. Jeg fikk også noen dråper på arbeidsklærne som gjorde at det ble etset fine små hull.

Det virker veldig dramatisk, ikkesant?

Denne sommeren arbeidet jeg på Titania, som er en lokal bedrift som driver med å utvinne titan fra ilmenitt. En av de første arbeidsoppgavene jeg hadde var å spyle diverse maskiner (jeg vet ikke hva de blir brukt til). En av maskinene var en stor, åpen tank som meg og en annen klatret ned i. Vi hadde en stor slange hver som vi spylte med, samtidig som det dryppet vann fra diverse rør ovenfor. Det var altså ganske vått.

Inne i denne tanken så var det to store armer som under produksjon går rundt og rundt (men ikke nå, naturligvis), sannsynligvis for å blande det som vanligvis er oppi tanken. Derfor så måtte vi klatre over disse armene hver gang vil skulle over til en annen fjerdendel av tanken.

Det dryppet fra omtrent overalt der inne, men en gang mens jeg var på vei over en av disse armene så kjente jeg at jeg fikk en dråpe over leppen og noen bak høyre øre som begynte å svi. Jeg ble skremt å løp opp for å vaske meg. Da jeg så i speilet hadde jeg ganske tydelig et lite merke rett over leppen som var hvitt og to litt større bak høyre øre. Etter å ha hørt litt med de andre (og sjekket klærne, som det var noen små hull i), så tok jeg meg en grundig dusj. Dryppen var fra et rør som slipper ut syrerester, og vi skulle egentlig hatt bedre utstyr mens vi arbeidet der nede (og holdt oss borte fra den dryppen, naturligvis).

Det var altså ikke noe særlig dramatisk (selv om det kunne ha vært det). Hvis jeg ser godt etter nå så kan jeg knapt se et lite merke.

Men det er uansett kult å kunne si at jeg har fått etsende syre i fjeset.

This entry was posted in Jobb and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *