«Der skal være Trold i det jeg skriver»

I mai i år leverte jeg inn masteroppgaven med tittelen «Der skal være Trold i det jeg skriver» Om troll i Henrik Ibsens Peer Gynt. I juni forsvarte jeg den foran eksaminator og ekstern sensor. Det gikk heldigvis bra.

Det er flere som har sagt at de ønsker å lese den, noe jeg synes er utrolig hyggelig å høre. Samtidig vil jeg advare om at en masteroppgave kan være skikkelig kjedelig, selv om temaet er spennende. I min oppgave skriver jeg om bakgrunnen og funksjonene til trollene i Ibsens Peer Gynt, og store deler av oppgaven er nok veldig kjedelig om man ikke har god kjennskap til stykket.

Om du likevel skulle ønske å kikke på oppgaven, så er kanskje bakgrunnsdelen, kapittel 2, den som er mest spennende for de som skulle like temaet. I den skriver jeg om bakgrunnen for moderne troll, og Henrik Ibsens forhold til folketro.

Jeg endte opp i en situasjon jeg hadde blitt advart om gjentatte ganger, av både medstudenter, tidligere studenter, familie og veiledere: jeg hadde for lite tid i slutten til å se over språket i oppgaven. Dermed er det enda en del flaue feil i språket, pluss noen formelle feil. Disse kom i stor grad etter jeg hadde fått teksten tilbake fra språkvask fra venner og kjente, og at de ble stående i teksten er utelukkende min egen feil. Jeg vurderte å lage en “rettet” kopi av teksten som jeg kunne legge opp her på bloggen, men tenkte at det var ærligst å legge den frem slik den er i UiBs arkiver (les: jeg var for lat til å se over teksten igjen).

Selve teksten finner du her, i UiBs arkiv BORA. Trykk på “133481365.pdf (513.5Kb)” (til venstre) for å laste ned teksten som PDF.

Tusen takk til alle som har støttet meg og vist interesse!

PS: det kom meg nylig for øret at forskningen min har i alle fall vært god for noe: den ble brukt som eksempel på hvor bredt valg man har i tema man kan velge å skrive om.

 

Published
Categorized as Master