Skriveoppgaver i Roma

Da vi var i Roma så fikk vi en skriveoppgave hver dag, som skulle være løst til dagen etterpå. Disse tekstene vi skulle skrive skulle være korte saker, og ikke literære mesterverk. Her er to av dem, den første ble skrevet ut i fra stikkordet “Høydepunkt”, mens den andre (som vi fikk 15-20 min. på å gjøre) fra stikkordet “Øredobb”:

Etterpå
Bengt Fredriksen er lei seg for at barneboken hans “Larvekongen og Gjedda med det Skjønne Speilet” akkurat vant den prestisjefylte prisen for “beste interaktive bok” under årets barnebokkonferanse i Roma. Dette er den åttende boken hans, men den eneste med noen videre suksess. Han vet at han aldri vil kunne toppe dette.
Ironisk nok vil det vise seg at han vil være involvert i enda en internasjonal suksess, men da som hovedinspirasjon for boken “Deppa i topplue”, som ble skrevet av en student som så Bengt på gaten i Roma.

Skam
Hvorfor Fernando ikke tok telefonen på en måned:
Under den store restaureringen av Colosseum så leide Roma by inn håndtverkere fra hele regionen til å arbeide. Restaurasjonen måtte være rask, og minst mulig forstyrrende for turister. Av denne grunn ble det pålagt arbederene å gå i kostymer, om det ikke påvirket sikkerheten deres. Fernando, som var ansvarlig for at planene og tegningene de brukte under arbeidet alltid skulle være oppdatert til siste versjon, ble utvalgt til å være senator Pragnatius, og fikk dermed hvite og røde laken, sandaler og et sett øredobber han måtte bruke på arbeidsplassen. Før arbeidet startet fortalte han familie og venner at han dro på ferie for å finne seg selv. Etter en måneds arbeid og opphold i et motellrom var jobben ferdig. Fernando stjal øredobbene og kastet dem symbolsk i havet, før han dro hjem til kona igjen.