Fredag filmoppsummering:

Filmer jeg har sett den siste uka:

Cyrano:
Fransk film hvor Gérard Depardieu spiller en kul type med lang nese. Genial åpningsscene, og hele filmen er skikkelig bra – til tross for

Amblin’:
Kortfilm av Steven Spielberg, en av hans første. Definitivt interessant, men ganske kjedelig. Den er ca. en halvtime lang, og det er ingen dialog, bare bakgrunnsmusikk. Verdt å se hvis en liker Spielberg.

The Name of the Game:
Enda en tidlig film av Spielberg, egentlig en episode av en TV-serie? Varer like lenge som en film, og er en helt grei science-fiction historie. “Twisten” erke noe særlig, men filmen var underholdende – og har et miljøvennelig budskap. Har flere kule elementer, anbefales for billig underholdning!

Slik händer ikke her:
Svensk film av Ingmar Bergman, tenk deg at Bergman lager en Hitchcock-film. Ganske standard krimhistorie, med et par veldig kule scener, bl.a. en hvor hovedpersonen og badguyen driver å ta pistolen fra hverandre.

In the Name of the King: A Dungeon Siege tale
Første filmen jeg har sett av Uwe Boll, og hadde en kjempegod filmopplevelse. Så den sammen med en haug sarkastiske karer, og koste meg veldig. Filmen er kjempedårlig, og har mange dødskule skuespillere (bl.a. han som spiller Gimli i LotR, Burt Reynolds, han som spiller tullling-hackern i Hackers, Ron Perlman og Jason Statham

Slipp den rätte inn
Hadde enorme forventninger til denne filmen, og ble dermed litt skuffet – selv om det er en dødsbra vampyrfilm. Anbefaler den på det varmeste. Det er en svensk vampyrfilm om mobbing.

In Bruges
Sjef film med Colin Farell og en haug folk som spilte i Harry Potter 4. Handler om to leiemordere – mørk humor med noen bra utførte dramatiske element. Morsom film, genial historie og bra skuespillere. Anbefales!

Meg og noen andre fra skolen har forøvrig en “2008 film festival” (uttales på engelsk), grunnet Amerikanern som går har har lastet ned en del filmer fra 2008, så ser vi en hver dag.