Filmer igjen!

Russian Ark
Imponerende film, om ikke så underholdende. Hele filmen er i en takning, men den har egentlig ikke noen særlig handling. Er en kar som går gjennom et stort palass i Russland, og vi får se en del russisk kunst og “oppleve” noen historiske øyeblikk.

Run Lola Run
Tysk indie-film. Ble egentlig ganske skuffet av denne filmen, har hørt mye om den. Var spennende konsept, men ikke bra nok utført til at jeg engasjert i historien. Var helt grei da.

Pineapple Express
Begynner veldig svakt med ganske typisk marijuhanahumor, men etter en stund så blir filmen hysterisk morsom. Anbefaler den til tross for sin svake åpning!

Blade Runner (final cut)
Har sett en versjon av denne før, men final cut var definitivt mye bedre. Men, jeg synes fremdeles av filmen er litt kjip. Hovedpersonen, Deckard, klarer ikke å bære meg gjennom filmen uten at det blir kjedelig til tider.

Adaptation
Vittig film skrevet av Charles Kaufman. Han fikk i oppdrag og adaptere en bok til film, men får det ikke til, så han skriver et manus om det å adaptere boken, og det er det filmen handler om.

Rocky
Faktisk veldig bra film, eneste Rocky-filmen jeg har sett. Var spennende, og karakteren var kul. Har problemer med å se for meg at oppfølgerene vil være like bra, da.

New York i et nøtteskall
Veldig spesiell film, eneste jeg har sett av sitt slag. Denne er skrevet og regissert (for første gang) av Charles Kaufman. Selv om det er en forståelig historie fra begynnelse til slutt (men som ikke er logisk eller realistisk), så er den på mange måter uforståelig, og den får deg til å tenke og spekulere om du vil det eller ei. Samtidig så virker det ikke påtvunget. Han introduserer ikke rosa elefanter og forventer at vi skal forstå dem.

I denne kommende uken skal det vises to filmer hver dag, i tillegg til StarWars maraton på søndag. Så låner jeg “No Country for Old Men”. Tror jeg skal prøve å begrense meg mest mulig, til tross.