Helaftens spillefilmer

Magnificent Seven
Remake av Kurosawas “Seven Samurai”, bare satt i den ville vesen. Vil si at den fungerer bra som western, men var litt mer Bonanza-western enn det var spaghetti. Kunne godt vært litt mer episk enn det var. Den har både Steve McQueen, Eli Wallach (Good bad ugly) og Charles Bronson (Once upon a time in the West). Helt grei film, ikke bedre enn originalen.

Leon (The Professional)
Bra Luc Besson film med tvilsom moral. Ei knøttlita Natalie Portman spiller ei jente som ikke har det så lett, og Jean Reno er en leiemorder som tar seg av henne. Gary Oldman er kanonbra som vanlig. Se den om du kan, den er ganske høyt oppe på IMDB.

Whale Rider
Helt grei film. Ikke stort mer. Handler om ei jente i et moderne indianersamfunn.

Happy Together
Veldig fin film å se på (farger osv.), men selve historiene og karakterene hadde jeg vanskelig for å engasjere meg i. Handler om et homofilt par (med et turbulent forhold) fra Hong Kong som er på gjennomreise i Latin-Amerika.

Star Trek
Kanonbra film. Akkurat det jeg håpet den skulle være. Science fiction, og ingenting mer. Aliens, tidsreise, osv.

Så som i himmelen
En svensk film som er stort sett veldig bra, men som blir litt vel sentimental til tider. Er en funksjonshemmet kar som er med uten noen særlig grunn, og slutten var bare unødvendig. Men selve plottet, og det den sier om bygdesamfunn, er veldig bra.

Once upon a time in the West
Enda dødsbra. Se den. Saktegående, stilisert og episk western.

Ghost Dog: The Way of the Samurai
Forest Whitaker spiller en leiemorder (i moderne tid) som følger “the samurai code” (merk, han bruker pistoler og kler seg vanlig). Veldig kul karakter og film. Elsker vennskapsforholdet mellom han og hans beste venn, som ikke snakker et ord engelsk. Ikke la deg lure av plottet, denne filmen er veldig bra.

Dancer in the Dark
Trist film av Lars von Trier med Björk. Den var ikke så trist som jeg hadde blitt fortalt at den skulle være, men fremdeles en veldig deprimerende film (og bra). Hovedpersonen, som spilles av Björk, er en fantastisk karakter, og filmen sender henne gjennom umulige og forferdelige situasjoner. Skjelden at filmer gjør slikt med karakterer en er glad i. Se den om du kan!