Fffffffff

Terminator 2
Bra film! Bedre enn jeg husket – men ikke så bra som mange vil ha den til (“beste actionfilmen noensinne” osv.). Arnold er rå, og liker plottet.

Terminator 3
Denne er litt mer en parodi av forrige film, føler jeg. Slapstick, referanser, og stort sett veldig veldig mye action.

De fem benspænd
Dokumentar av/med Lars von Trier. Jørgen Leth er en dansk regissør (som for øyeblikket er mest kjent som kommentator for tour de france i Dankmark). På 60-tallet (tror jeg) laget han en kortfilm som von Trier elsket, og i denne dokumentaren så utfordrer von Trier ham til å lage remakes av kortfilmen, men etter regler som von Trier bestemmer. Er veldig bra dokumentar, og en skjønner etterhvert at motivene til von Trier er ganske adle, pga. Leth har slitt med depresjon. I tillegg tar von Trier et oppgjør med seg selv – på en måte. Og remakene er kanonbra. En trenger ikke å ha sett kortfilmen før man ser dokumentaren.

Fistful of fingers
Første filmen av Edgar Wright, som nå er mest kjent for Shaun of the Dead og Hot Fuzz. Dette er en parodi på spaghetti westerns, i stilen av Hjelp vi flyr og Mannen med den nakne pistol. Det er klart en amatørfilm, og alle involvert gikk nok enda på skole, men er stilig og se hva de fikk til. Den har noen få morsomme poeng, men stort sett en hel del ganske dårlige. Interessant, men langt fra bra!

Trillingene fra Belleville
Utrolig bra fransk tegnefilm. Det er ingen dialog (selv om noen ord blir sagt her og der, så er det mest i bakgrunnen på TV o.l.), men etterhvert som historien kommer i gang så merker enn det ikke. Stilen er helt fantastisk, og karikaturene er helt kanon. Plottet handler om ei bestemor som trener barnebarnet sitt i sykling, for han skal delta i tour de france. Så blir han kidnappet. Osv. Til de som har sett den, så er det jeg liker best med den: Mafiaen (firkantmenna), kelnern og de to “andre” sykklerene. Se denne om du kan!