Filmer siden sist

The Naked Man
Jeg digger Coen-brødrene, og da jeg snublet over denne filmen, som Ethan Coen har vært med å skrevet og som er regissert av storyboard-artisten deres, ble jeg positivt overrasket! Men det er en dårlig film. Handler om en kiropraktor/wrestler som klikker da kona og foreldra blir skutt, og blir en godsinnet seriemorder. Filmen prøver å handle litt om politimennene som etterforsker saken (som var de mest spennende karakterene, om de så var veldig over-the-top) men får det ikke helt til. Verdt å se for å se hva annet Coen-folka har vært involvert i, men utover det så kan den unngås med god samvittighet. (Ps. en av lærerne fra Boston Public spiller hovedrollen, han spiller også ikke-Eddie-Murphy i Metro)

Alphaville
Jean-Luc Godard er en fransk regissør som begynte på 50-tallet og som enda holder på (om ikke like aktivt). Denne er fra 1965, og er en sci-fi noir. Settingen er kanonrå, og filmen er visuelt sett super. Konseptet er også helt greit, men historien var svært lite engasjerende. Handler om en supercomputer som har overtatt en by (etter design av en gal oppfinner).

Star Trek 3
Star Trek-filmene har ikke imponert meg noe særlig enda, as. 3ern et et steg tilbake fra toern, og er stort sett kjedelig. Kun for spesielt interesserte eller godt selskap :I

Road to Perdition
Kul gangsterfilm! Tom Hanks spiller en kar som jobber for mafian, så kommer Daniel Craig og ødelegger alt for ham, så må Tom Hanks ta med seg sønnen og sette saker på plass. Jude Law er kanonkul i denne, det er forøvrig resten av gjengen også. Anbefales kraftig. Er basert på en tegneserie – må prøve å få lest den (selv om Jude Law sin karakter visstnok ikke er i den).

RocknRolla
Sett denne før! Begge gangene på Blu-Ray faktisk. Damn I’m good. Bra film. Slutten hinter til oppfølger, og Guy Ritchie spekulerer visst på trilogi (kilde: Stian) – håper det er sant! Merket denne gangen at først halvdel (ca.) av filmen er ganske treig, noe ala LockStock, men den plukker seg om veldig andre halvdel. Russerne er dødskule.

Le mépris (Contempt på engelsk)
Enda en Godard-film, denne fra 63. Denne er visuelt sett fantastisk! Selve filmen er som et teaterstykke nærmest, med (indirekte) 3 akt og 3 hoved-locations, og relativt få hovedpersoner. Tror jeg hadde fått litt mer ut av den om jeg kunne mer om Odyssen. Fritz Lang spiller seg selv. Handler om en som skriver manus som blir tilbudt å fikse på et manus til en Fritz Lang film, samtidig begynner kona hans og whine. Helt grei.