Filmlistelistefilm

En stund siden sist, tenkte jeg måtte lage en før BIFF (som begynner på onsdag).

Ghostbusters 2
Jeg hadde aldri sett denne før, og det er en stund siden jeg så enern. Jeg ble ganske skuffet, men den var jo helt grei. Hadde litt høyere forventninger egentlig – men så akkurat i et intervju at Bill Murray ikke var særlig fan heller. Så da er det jo greit.

District 9
Brutal science-ficiton. Handler om romvesner som kommer til Johannesburg i Sørafrika. Det er som om de har tatt et romvesenplot fra 50-tallet og faktisk gjennomført det i den virkelige verden. Det var flere scener i denne filmen som var vanskelige å se fordi de var så brutale. Jeg ble oppriktig sint på hovedpersonen fordi han ikke var en typisk filmhelt. Se denne!

Hurt Locker
Krigsfilmer er ikke helt min greie, men jeg vil tro at dette er den beste filmen som vil bli lagt om krigen i Afghanistan. Den er intens, og såvidt jeg vet er den også realistisk. Det er ikke et gjennomgående plot fra A til B, men vil følger en anti-bombe-gjeng (som det heter på fagspråket) i deres oppdrag, og det er veldig spennende. Somsagt er jeg ikke så veldig glad i krigsfilmer, så gikk litt lei av og til, men ikke nok til å mislike filmen på noen måte i det hele. De som er interessert i krig og våpen og sånt burde se den raskt som sving, alle andre burde også se den en eller annen gang. Ps. den er ikke slik “så edelt det er å være i krig” men heller “krig suger, her er hvorfor noen velger å være med og noen dropper det”.

Engelen
Fikk se denne på førpremiere. Den handler om ei som har en kjip oppvekst, og det leder til at hun tar kjipe valg da hun blir eldre. I Norge. Med dop og sånt. Den inneholder det meste en kan forvente fra en slik beskrivelse – men samtidig så gjør den det bedre enn en venter. Filmen var helt grei (om ikke så veldig bra), men tanken bak filmen syns jeg var dødsbra. Margreth Olin laget denne for ei hun kjennet (og den er delvis basert på denne vennens historie).

Viskningar och rop
Ingmar Bergman! Filmklubben viste denne på kino. Den er veldig fin å se på, og det er tydelig at det er sånn tolkefilm (selv om den var litt mer opplagt enn de fleste, tror jeg?). Jeg var litt syk da jeg så den, så fikk ikke 100% utbytte vil jeg tro. Den varke like god som Jordbærstedet, men fremdeles bra.

Man tänker sitt
Filmklubben viste denne og, før den startet så sa en fyr at dette var den siste i en filmbølge fra Sverige, som sikkert var den største nordiske filmbølgen siden dogme-filmene. Den eneste av de andre jeg har sett er De Ufrivillige, men Gitarmongo og Farvel Falkenberg er visst også samme greia. Jeg likte De Ufrivillige bedre enn denne, men denne var også bra. Svensker er bedre med film en oss.

Troll 2
Regnes som en av tidenes verste filmer, men fanbasen er så stor at det nylig kom en dokumentar om dem. Det er fordi denne er underholdende i sin dårlighet, og i stor grad fordi de som laget den mente alvor. Det var ikke halvhjertet og på tull, men en ekte dårlig film. Er ikke vits å fortelle noe særlig om plottet. Noen reiser ut til en by som viser seg å være drevet av gobliner (som vil spise dem). Morsom film!

The Matrix
Lenge siden jeg så denne sist, den holdt veldig bra! Dropper oppfølgerene da, likte dem ikke da og vil sikkert ikke like dem nå heller 🙁