Filmer siden sist

Lenge siden sist, nå!

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark
Enda kanonbra film, blir aldri lei av den.

Rashomon
Akira Kurosawa. Kul film, handler om 4 stk. som alle var involvert i et drap, og hver deres forklaring av hva som skjedde (alle forklaringene er forskjellig). Handler om “ekte” sannhet.

Apollo 13
Har aldri sett denne før, men digger Tom Hanks og jeg ble ikke skuffet. Sykt at det er basert på sann historie. Vi burde dra til månen igjen.

The Sting
Film med Pete fra MacGyver bl.a., handler om en en gruppe svindlere som vil lure en rik mann. Og hvordan det går. Bra!

Sunset Blvd.
En manusforfatter går tom for ideer (og penger), og ender opp med å flytte inn hos ei avdanket skuespillerinne som vil skrive en ny film til seg selv. Filmen viser Hollywood på en kul måte. Også er det en kul film. Handler også om mord og greier.

Harvey
Super film! Jimmy Stewart er en av heltene mine, og i denne filmen er han kanon. Det handler om en kar (Stewart) som er koko og prater med en to meter høy usynlig kanin. Karakteren han spiller er superhyggelig, som er det som bærer hele filmen. Anbefales kraftig.

Primer
Hjemmelaget tidsreisefilm som er laget av noen som har litt peiling. Den tar opp tidsreise på en ganske realistisk måte, og er veldig forvirrende. Jeg skjønte ikke noe særlig da den var ferdig, men etter å ha lest litt på wikipedia og nett så er jeg litt mer med på hva som skjedde. Den var bra selv om den var vanskelig å forstå, og om du tror dette er en film du vil like så er det sannsynligvis det.

What a wonderful Life
Klassisk julefilm, også med Jimmy Stewart. Første gang jeg ser den, og jeg skjønner hvorfor den har blitt en klassiker. Jeg elsker fine historier!

Anatomy of a Murder
Jimmy Stewart film. Mesteparten av denne filmen foregår i en rettsal, men det er en fryd å se advokatene kjempe mot hverandre. Og ingen av advokatene er goodguys, egentlig, som er litt kult.

Mr. Smith goes to Washington
Jimmy Stewart! Fikk et lite kick, derfor jeg så så mange av ham. Filmen: Bra, handler om en fyr som blir senator og kjemper mot lobbyen, fin historie, Jimmy Stewart ruler.

Blues Brothers 2000
Denne filmen fikk meg til å ønske at jeg hadde sett originalen, for jeg regner med at den er noe liknende, bare mye bedre.

Good man in Africa
Var svært bilde av Sean Connery på coveret, men rollen han spiller er ikke stor. Ganske kjedelig film om en kar som vimser rundt i Afrika og havner i diverse komplikasjoner. Hopp over denne.

The Good Shepherd
Jeg følgte ikke skikkelig med i deler av filmen, så tror den egentlig er bedre enn den virket. Den var helt OK. Matt Damon er kul som alltid, men filmen hoppet litt frem og tilbake, og jeg ble litt forvirret (fordi jeg ikke følgte skikkelig med).