Å nesten bli bitt av en pingvin (Cape Town, 23.9-24.9)

Enda et innlegg fra helt i begynnelsen av reisen, men først et sitat fra Hobbiten: “Now it is a strange thing, but things that are good to have and days that are good to spend are soon told about, and not much to listen to; while things that are uncomfortable, palpitating, and even gruesome, may make a good tale, and take a deal of telling anyway.”
Det er noe sånt dette innlegget handler om.

Jeg håper selvfølgelig ikke at noe grusomt skal hende meg på reisen. Jeg vil komme hjem uskadd, og reiser deretter. Men samtidig så er historier hvor alt går bra ganske kjedelige, så derfor håper jeg også at alt ikke går som det skal underveis. For å skape litt spenning legger jeg inn et bilde av en pingvin nå, så kan dere lure litt på hvordan jeg nesten ble bitt av en mens dere leser videre.

image

Etter Sidd og Tim (link) hadde reist videre var jeg igjen for meg selv i Cape Town. Men så flytta 6 britiske marinbiologstudenter inn på værelset hvor jeg sov. Jeg fant dem stående i en sirkel på rommet, hvor de kastet en propell frem og tilbake mellom seg. Det var visst en drikkelek. De spurte om jeg ville være med. Jeg sa ja.

Dagen etter dro jeg på Cape Peninsula tour, og der skulle visst de også. Det var en guida sak. Først dro vi med båt og så på Dungeon Island. På den lå en hel masse seler og gjorde nada.

image

Etterpå dro vi til Simons Town. Stedet hvor jeg nesten ble bitt av en pingvin. Det er en liten koloni pingviner som man kan titte på, stort sett mens de gjør nada.

image

Og her kommer historien om da jeg nesten ble bitt av en pingvin: han som gikk foran meg opp ei lita trapp ble bitt av en pingvin som gjemte seg under. Jeg ble ikke. Han sa at det ikke gjorde særlig vondt. Og det er slikt jeg vil ska skje med meg. For det er ikke grusomt, men det er fremdeles en grei historie. Her er rakkeren som nesten beit meg:

image

Jeg gikk opp og ned den trappa unødvendig mange ganger etterpå. Så forfengelig er jeg.

Etter det dro vi til Cape Point og Cape Good Hope. Vi sykla en del av veien, men bare 5km. Høydepunktet for meg var å se på bavianer. De er faktisk et stort problem i området, men de vi snubla over var ikke mannevonde. Om noe var de mannelikegyldige.

image

Mennene kan ha tenner like store som løvetenner (ikke blomsten) og de er sterke nok til å rive av armene til folk. Historier som det kan jeg fint klare meg uten.

image

Thanks guys for a couple of excellent days in Cape Town!

Published
Categorized as Reise