10×10

Denne første måneden har vi i skrivegruppa fokusert en hel del på mindre øvelser, og hovedsaklig på en som heter 10×10. Vi får et tema, som stort sett handler om noe vi har opplevd, gjort eller husker (dvs. noe fra vårt eget liv), så skal vi skrive maks 10 linjer om det (7 linjer på PC). Eksempler på slike tema er “Det første rommet jeg husker”, “Noe dramatisk fra ungdomsskolen” og “En kriminell handling”.

Etter vi har skrevet ganske rett frem hva vi husker eller hvordan det var, så får vi en variasjon. For eksempel at vi skal skrive det som en avisnotis, fra noen andres perspektiv, som sett fra romvesener eller i diktform. Det kan altså være en variasjon i både innhold og stil.

Vi har 10 slike øvelser denne måneden (derav navnet 10×10), og månedsoppgaven er å skrive en tekst som er basert på en av disse hendelsene (derfor er arbeidstittelen for månedsoppgaen ‘En’). Jeg har foreløpig valgt å skrive om min kriminelle handling (stjal en smågodtbit), men vil ikke skrive biografisk så det er nok noen endringer i historien. Vi har ut neste uke på oss, og alt jeg har nå er en idé og en halveis kladd av hvordan jeg vil har det. Er litt redd for at det er litt vel ambisiøst, men vi ser.

For å være helt ærlig så er jeg ikke noe særlig glad i å skrive om meg selv eller mine opplevelser. Det vil si, jeg er ikke glad i å skrive om det direkte – indirekte så handler vel det meste en skriver om seg selv.

Skal se om jeg kan laste opp noen bilder etterhvert.