Valgfag: Improvisasjon og lek

Siden jeg for mange år siden så Robin Williams-episoden av Whose Line is it Anyway? (som brormin fant på kazaa da han lette etter stand-up) så har jeg vært fascinert av improvisasjon og teatersport. Meg og noen kamerater begynte å ha Whose Line-leker mellom oss, og hadde det kanongøy.

Da jeg så at improv var et valgfag på skolen her så skjønte jeg egentlig raskt at det var det jeg ville ha, selv om det var andre interessante valgfag, som f.eks. Skoleavis og rød tråd (strikking). Vi er syv stykker på gruppen, og har to lærere (ei har skadet foten, så hun kan ikke være aktivt med). Til nå har alt vært veldig basic, hvor det har vært mer fokus på lek enn improvisasjon, men det virker som om det blir mer og mer improvisasjon etter hvert. Vi har hatt øvelser innen konsentrasjon og samarbeid, blant annet en hvor vi skal fungere som speil for hverandre, og en annen hvor vi skal hele tiden godta vår partners forslag (og spille dem ut). «La oss gå å fiske!» «Ja!» så mimer vi at vi fisker.

Jeg ble i begynnelsen ganske skuffet (selv om det var gøy), siden det var så lite improvisasjon med i bildet. Etter dagens økt ble jeg mer positiv, siden det var åpent for improvisasjon i noen grad i flere øvelser. Det er sikkert lurt å ta det gradvis, siden det gjør at i tillegg til å forstå teatersport så vil vi også lære å arbeide sammen. Basert på min minimale erfaring kan jeg si at det er vanskelig å gjøre det med noen en ikke kjenner, spesielt hvis en i utgangspunktet ikke er noe flink i det.

Vi hadde faktisk en øvelse som også er på Whose Line i dag. «3 headed man» (eller noe sånt), hvor tre av oss går sammen, og skal snakke i kor uten å på forhånd bli enige om hva vi skal si. Det var vanskelig, men det varte ikke lenge og det krevdes kun veldig korte setninger av oss.