Tegnekurs

I fjor sommer (tror jeg) kjøpte jeg en “Hvordan å tegne” bok, som jeg aldri har fått komt i gang med. Den heter “Drawing on the Right Side of the Mind”, og jeg har sett den anbefalt av mange. Den lærer deg ikke å tegne konkret, men å se på en annen måte. Legge merke til detaljer osv. Hovedbiffen i boka er et tegning er en egenskap på samme nivå som sykling. Det er noe man lærer seg, og det faller mer naturlig for noen enn andre. Her kan du se noen før/etter tegninger.

Hun sier at for å kunne tegne noe man ser, så må man først lære å se kanter, så må man kunne se “tomrommet” mellom kantene, så forholdet mellom gjenstander og til slutt lys og skygge. Når man kan se slikt skikkelig, så vil man kunne se helheten av det en skal tegne på en helt annen måte. Hun sier at når hun, og de hun lærer, tegner, så får de en slags konsentrasjon som er vanskelig å beskrive, og da jeg snakket med noen som kunne tegne bra her så bekreftet de det. Det som også er bra er at boka er beregnet på de som ikke kan tegne, og regner med at de aldri vil lære det.

Har enda ikke fått begynt med noe tegning, har lest alt (forord og noe teori) frem til første tegneoppgave, men har ikke tid i dag til å gjøre den (krever mellom en og to timer uavbrutt tegnetid). Gleder meg til å komme i gang med den.