Hvordan lese blogger og surfe på Internett

Jeg digger blogger og syns at alle jeg kjenner burde blogge – alle tenker og gjør så mye kult at det er dumt at de holder alt for seg selv.

Men!

Det er et mas å åpne en haug blogger i ny og ne for å se om de har oppdatert seg. Om en kar oppdaterer bloggen sin bare et par ganger i året så glemmer en raskt å sjekke det. Og når det blir for mange så blir det for mye arbeid å sjekke dem alle.

Men Rudi, hvordan kan vi unngå alt dette maset?

– Deg

Nå skal dere se! Har du en Gmail/google-konto? Om ikke så må du først lage en. Etter det er gjort så går du inn på http://reader.google.com, om du ikke har brukt den før så skal se den noe slik ut:

image

Hm, mye kjedelig og sært her. Trykk startside i menyen øverst til venstre der, så trykker du på kryss-ikoner i den gule boksen, og så på minusene til høyrse for Startside og Personer du følger. Nå er alt litt mer reint. Nå kan du begynne å legge til blogger!

Trykk Legg til abonnement!

image

I boksen som kommer frem, skriv inn adressent til bloggen du vil følge med på, trykk “Legg til”. Gjør så det samme med alle ande bloggene du vil følge med på!

image

Tada! plutselig er alle sidene du følger med på lett tilgjengelige, du trykker på den bloggen du vil lese i menyen til venstre, så viser den deg alle postene du ikke alt har lest. Når du leser en post, så forsvinner den. Du kan også legge til nyhetssider som vg, dagbladet, aftenposten (men vær obs på de oppdaterer ofte!) – og omtrent alle andre nyhetssider eller blogger på nettet. Du bruker det som heter RSS, og det gjør internettsjekking evig kjappere.

Man kan se hvor mange som følger de forskjellige bloggene i Google Reader, og det er 5 som følger denne bloggen! Det er meg, storebror Kjetil og 3 andre – hvem er dere?

Ps. om jeg kjenner deg, men bloggen din ikke er i lenker her borte —-> så si ifra! Da har jeg deg nok heller ikke i google reader, og da leser jeg nok ikke bloggen din. Og det er jo dumt 🙁

3 comments

Comments are closed.