3 siste filmene i 2009

Jess, nå har jeg skrevet ned alle filmene jeg så i fjor. Tror ikke jeg glemte noen. Her er de tre siste:

Med Grimm og Gru (Rock’N’roll Wolf)
Denne sendes hver jul nå til dags, tror jeg. Trivelig musikal fra tidligere Soviet, filmet på flere språk på en gang. Dette er den engelske versjonen. Titi Suru er kul og sangen “Mama’s home” er sjef, ellers så er det bare sjarmen som bærer oss gjennom filmen. Tror moralen er “hevnen er søt” og/eller “ikke vær slem”.

The Terminal
Jeg skulle ønske denne filmen var mer som Catch me if you Can. Dvs. basert på en sann historie, men endret litt for film – samtidig som en tror på det. The Terminal er basert på (eller inspirert av) en sann historie, men det er veldig tydelig at dette er en film først og fremst. Kjærlighetshistorie, morsomme sidekicks, osv. Den er grei for hva den er, og Tom Hanks er alltid fantastisk, men den burde vært mer som Catch me if you can 🙁

Sherlock Holmes
Gøy film! Jeg er glad i Holmes-bøkene og den tradisjonelle Holmes – men denne filmen er fremdeles bra. RDJ og Law er kanon sammen, og filmens største svakhet er kanskje at resten av filmen ikke er like bra som forholdet mellom de to karakterene. Mysteriet kommer liksom på andreplass. Sherlock er et geni, men den fascinasjonen en fikk for ham i bøkene overskygges av hvor kul RDJ er i rollen.

2 comments

  1. Jeg hører at i Sherloc Holmes så er det et plottpoeng at det er en hund som promper. Confirm/deny?

Comments are closed.