Et bilde av en blomst (Knysna)

Da minnekortet mitt plutselig var fullt (etter safari i Kruger) fikk jeg en ide. Ved hjelp av minnekortadapter, usbkabel og en datamaskin fikk jeg lagt bildene mine over fra kamera til mobil. Så nå har jeg tilgang til alle bildene mine. Og jeg har dermed luksusproblemet: hvor skal jeg begynne? Så fant jeg dette bildet:

image

Da jeg forlot Mossel Bay (som jeg enda ikke har skrevet om) dro jeg videre til Knysna. Jeg valgte det billigste vandrehjemmet fordi de jeg var med i Mossel Bay (shoutout til Abi og Drew) skulle der. Men også fordi det var billig. Ja, også fordi det var en hesteranch.

Men da jeg ankom skjønte jeg raskt at her var ingen kjentfolk. Fordi her var ingen folk i det hele. I tillegg var det et stykke fra både Knysna og sivilisasjon. Og første natt der var det et voldsomt uvær, så jeg satt inne og så på afrikanske såpeoperaer. Jeg hadde lest ut boka mi, og så ikke synet på å lese motebøkene de hadde der (se bilde fra bilfeposten jeg gjorde tidligere).

Dagen etter var været en del bedre, og jeg spaserte noen timer rundt i skogen. Det var en barskog, og jeg fikk et større skudd av dårlig samvittighet over at jeg ikke går mer tur hjemme. Jeg satt også og lekte litt med kameraet, derav blomstbilde ovenfor. Jeg tok også andre bilder, men de var mer vanlige:

image

image

image

I tillegg til den larven så jeg også en bushbuck. Men den stakk av før jeg fikk frem kameraet. Faktisk raskere enn jeg fikk tenkt “Oi, et dyr.”

Litt ut på ettermiddagen, dag 2, dukker det opp en til gjest: Shane. Hun er fra Sør Afrika og hun gir meg en hel masse reisetips. Vi blir enige om å ta en tretimers ridetur morgenen etter. Det har jeg ingen bilder av, men kort sagt het hesten min seytan og jeg ødela jakken min. For å utdype litt så skrives det Sultan, og det var en gammel, treig hest som feis en del. Jakken hekta seg i ei grein og ble rifta opp. Jeg sydde den senere. Riding var gøy, og gav mersmak (frempek!).

Etter rideturen lurte Shane på om jeg ville sitte på til Plettenberg Bay. Jeg svarte ja, selv om jeg ikke hadde tenkt meg der. Så ble jeg med henne, kjæresten hennes og noen venner av ham (som han traff gjennom skiklubben i Joburg) på stranda, og så til en vinfarm hvor jeg blant annet spiste skive med struts. Her er et mørkt bilde av oss på vinfarmen :

image

Så måtte Shane og kjæresten videre, og jeg var et par netter i Plettenberg Bay.

image

image

Det siste bildet er tatt med autotimer. Jeg vet at bildet blir tatt, men later som om jeg leser i boka. Men jeg hadde sittet der og lest ei stund, altså.

Published
Categorized as Reise

2 comments

  1. høres ut som om det er awesome på verden(/Sørafrika?)rundttur! Jeg er misunnelig. 😀

    Jeg liker larven. Skulle ønske det var flere bilder av hester også.
    (Hilsen Anne, åtte år)

    1. Nå er noen flere dyrebilder der, og om en stund kommer flere hester!

Comments are closed.