Vevservice som jeg vil lage

Det er egentlig basert på ting som allerede eksisterer/har eksistert.

Dette er hva det skal være:
Det skal være en side som Finn/QXL, bare ikke nettauksjon eller rubrikkside. Folk skal kunne legge ut ting/bøker/tjenester (o.l.) i forskjellige kategorier, og dermed få et poeng, eller en credit (sikkert finne et eget fancy navn på det).
Hva skal de kunne gjøre med poenget de får? De kan nå velge en tjeneste/ting som de da kan “kjøpe”. Alt koster 1 poeng, og man får 1 poeng for hver ting man legger ut.

Et eksempel: Jeg har en gammelig, kjedelig bok som jeg ikke liker. Den er i OK stand, og i plassen for å kaste den så velger jeg å legge den ut på denne vevsiden. Jeg legger inn en beskrivelse, tittel osv. og poster den på siden. Jeg bruker poenget jeg får til å ta en bok som noen andre har lagt ut.

Når det gjelder frakt, så er det alltid den som har lagt ut varen (senderen) som skal betale frakten.

For å unngå juks (en person registrerer seg og legger ut mange ting han ikke har tenkt å sende), så kan man ikke begynne å kjøpe ting med poengene før noen andre har fått og motatt en av varene han har tilbudt. For hver ting han sender, kan han kjøpe fem ting (dvs. 1:5 ratio, men dette kan jo forandres).

I begynnelsen så tror jeg at jeg ville gitt kontoer til omtrent 10 personer, og alle kan invitere en person hver. De som blir invitert kan også bare invitere en person (osv.). Slik vil jeg unngå at mange lager kontoer som de ikke bruker, eller som er ment for juks. Etterhvert som det blir en bra brukerbase så vil jeg slutte med dette systemet og heller få et nytt system. Det nye systemet vil gjøre at det koster for å registrere seg. Slik unngår man igjen at mange registrerer seg for å jukse/tulle. I tillegg så vil det betale for å holde vevsiden oppe.

Siden skulle vært norsk, og bare for folk som bor/har adresse i Norge (pga. frakt kostnader)

Idéen har jeg først og fremst fra http://www.payforward.org, som ikke eksisterer lenger (og som bare var for SomethingAwful). I tillegg så kom det nylig en ganske lik side, men internasjonal og kun for bøker (http://www.bookmooch.com) denne kom etter jeg fant ut hvordan jeg ville ha mitt system (men de er omtrent identiske).

Jeg vet ikke hvor bra forklart dette var.

2 comments

Comments are closed.