Tiden flyr

I loepet av 24 timer tilbrakte jeg 19 paa tre forskjellige fly. De siste fem timene var jeg paa flyplass (og tre timer i tillegg). Maaltidene bestod av maten jeg fikk paa flyet, noen horn mamma hadde sendt med meg, en pose sjokolade (24kr) og yoghurt (18kr). Fra Sola til London hadde jeg hele rekka for meg selv (men ikke kolonnen) og brukte hele turen paa aa lese i en guidebok. Ventetiden i London gikk ganske snart, jeg kjoepte meg et minnekort og fylte opp vannflaska og lese videre helt til flyet gikk.

Turen fra London til Doha var lang, ca. 8 timer. Jeg satt sammen med ei trivlig dame fra Hong Kong, men baade meg og henne satt stort sett og saa film eller proevde aa sove. Jeg saa Men in Black 3 (etter hennes anbefaling) og Invictus. Doha flyplass var forvirrende. Jeg saa baade oljesjeiker og terrorister. Egentlig var de nok bare vanlige folk, men fordommene mine kjente dem umiddelbart igjen fra filmer jeg har sett. Det var ogsaa veldig varmt, og alle bygg var hvite eller sandfarga. Det var veldig lite farger utvendig.

Turen fra Doha til Cape Town (via Johannesburg) var lenger. 9-10 timer ca., ogsaa maatte vi sitte ei stund i Johannesburg (fikk ikke gaa av flyet). Her satt jeg med en kar med en fillete t-skjorte som hevda han var over 70 (men jeg tror han var i 60-aarene) og tanta hans som hadde problemer med beina. De var begge svarte fra Soer-Afrika, men hadde bodd i London siden 60-tallet. Noen sitater fritt etter hukommelsen:

  • “Do you know what you should do if you do not want to become a teacher? I have never seen a poor songwriter. If you can write music then you will be rich.” (Han)
  • “South-Afrikca was better before the blacks took over.” (Henne)
  • “My definition of democracy is prostitution of the devil.”|
    Why so?
    “You ask why so and I will answer. I have thought alot about democracy, and I have found out that in every democratic government there is a freemason. Do you know what a freemason is? Are you a freemason?” (Han)

Han tulla hele tiden med at jeg skulle kreve betaling for alt, eller at hver gang noen ba ham om noe saa maatte de betale ham. Det var litt slitsomt i lengden. Jeg saa filmene Salmon fishing in the Yemen og Pirates! Band of Misfits. Og en dokumentar om the serengetti. Og en episode av Futurama. Og en episode av The office.

Da jeg kom paa land var flyplassen en rask og grei prosess, annet enn at jeg maatte vente en stund paa shuttle-servicen som skulle ta meg til vandrehjemmet. Da det tok saapass lang tid sendte de ut en egen bil til meg med en sjaafoer som var trivlig, men ganske taus.

Jeg hadde egentlig tenkt aa skrive litt om Cape Town, vandrehjemmet og hva jeg har gjort her saalangt, men jeg venter paa at noen jeg var paa tur med skal sende bilder til meg (jeg glemte kameraet paa vandrehjemmet). Jeg blir trolig i Cape Town til tirsdag, foer jeg hopper paa en backpackerbuss og trar ned langs soerkysten.

Ps: Vaeret her er ikke saerlig fint. Har regnet en god del siden jeg kom, men naar det ikke regner saa skinner sola og da er alt fint. Jeg sliter litt med aa legge vekk en hastverksfoelelse. Jeg faar daarlig samvittighet for alt det jeg ikke gjoer eller opplever. Haaper jeg klarer aa roe meg ned litt etterhvert.

Legger ved et raskt bilde tatt fra hvor jeg sitter som viser hvordan vaeret ser ut. Piggtraadgjerde er det overalt her, jeg er ikke i fengsel eller noe.

Published
Categorized as Reise

1 comment

Comments are closed.