Lesotho del 4 (18. oktober)

Klokka 6 banka det på døra i vandrehjemmet i Maseru (se sist post). Vakten lurte på om vi var klare til å dra. Småirriterte kommenterte vi at vi måtte ikke være ute før 7. Han skulle bestille taxi til oss 6.30, og den skulle ta oss til et annet billig sted.

6.12 kom han igjen, nå sammen med en taxisjåfør. De lurte på om vi var klare til å dra. Vi ble enda litt mer irriterte, men skyndte oss. Vi fikk vite at taxien var spinndyr. Da vi spurte hvorfor svarte de at det var fordi vi var tre stk og fordi det var langt å kjøre. Vi fikk dem til å vise på kart, og det var ca et par kilometer. Så vi gikk heller. Taxien viste seg å ikke være en taxi en gang, men heller bare en fyr med bil, trolig en venn av vakten. Vår teori er at det var nattevakten som ville tjene noen penger, og derfor ville ha oss ut før den faktiske resepsjonisten kom. Jaja.

Vi fant ikke det billige stedet de ville sende oss til, men da vi spurte om hjelp på en bensinstasjon kom vi i snakk med en kar som tilbudte oss skyss til de billige stedene han visste om. Vi sa ja.

Det viste seg at det var der vi hadde blitt kasta ut i fra. Han som kjørte oss sa da at vi kunne overnatte hos ham og kona. Vi takka ja. Vi satte av bagasjen hos dem og så oss litt rundt i Maseru og omegn:

image

image

image

image

image

image

Etter en lang og spennende dag dro vi tilbake til huset vi skulle sove i. Møt våre fantastiske verter:

image

Tumi, Prince jr. og Prince. De er misjonærer fra Sør-Afrika. I tillegg til at vi fikk overnatte hos dem så hadde de lagt en nydelig middag til oss. Etter middagen fant de frem en prosjektor, og vi så filmen “Facing the giants”.

Så gikk vi og la oss.

Published
Categorized as Reise

4 comments

  1. Da jeg våknet i dag, satt det en kjøttmeis i vinduskarmen (på innsiden!) og stirret på meg. Det fikk meg til å tenke på deg. Virker som om du har en fantastisk tur 🙂

  2. Paa innsiden! Sjalu. De kom aldri inn hos meg 🙁 Til og med her holder dyrene seg utenfor. Stortrives, haaper alt er bra hjemme i Bergen!

  3. Bergen er Bergen, stort sett helt ok, men i dag slo byen på stortromma og vi fikk snø! Nå vet jeg ikke så mye om dyrelivet i SA, men jeg lurer på om det er like greit at dyrene holder seg utenfor 🙂

    1. Greit, godt poeng. Gleder meg til å høre julesanger i kulden. Her i heten er det bare rart.

Comments are closed.